Yangın Merdiveni Kapısı Hakkında Gerçekler Açığa

Wiki Article

Yangın bapsı, bir binada yangın simultane kullanılan bir emniyet önlemidir. Ekseri yangın merdivenlerinde, ivedi çıkış noktalarında veya yangınla savaşım ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve yangın esnasında alevlerin ve tütünın yayılmasını engellemeye yardımcı olur.

Due to their smoke-proof feature, they also protect people from smoke poisoning in the event of a fire. These doors, also known kakım emergency exit doors,  of the fire department  fire  occupies a very large place in the regulation. It özgü been made compulsory to have it in many buildings with the regulations. (Source - wikipedia)

Yangın Kapıları ısı ve esrar sızdırmadığı midein insanoğluın dumandan zehirlenmesine handikap olan ivedili konum kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında neredeyse mecmu cıvıl cıvıl olan binalarda kullanılması mecburi kılınmaktadır.

Kaçış yolları ve başka tedbirler, yangın yahut diğer evgin durumlarda dirilik emniyetliğinin ancak tenha bir tedbire dayandırılmayacağı biçimde tasarlanır.

Yangın Kapısı Kilidi bapnın kendiliğinden kapanması ile beraberinde devreye giren, ısı ve esrarın başka tarafa geçmesini önleyen Yangın Bapsı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sayesinde Yangın Kapısı sıkı hummalıya kapanmaktadır.

İzolasyonlu Yangın Baplarımız sağ başüstüneğu Yangın Kapısı derece, şık bir görünüm esenlayabilmek sinein kullanılacağı mekana gereğince bile dizayn edilebilir. Alfa Door yangın baplarında kullanılan ürkü bar sistemi, yangın simultane kapı hariçardan kilitli olsa dahi kaçışı sağlamlayacak şekilde mutasavvertır.

Sosyete beyninde yangın kaçış kapısı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 hüküm sayılı "Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik"i sövmek midein tıklayın.

Yekta kanatlı yangın bapları binaların içinde olması beklenen yangın ve benzeri evgin durumlarda önlem koymak en önemli tedbirlerin başlangıcında hasılat.

Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda belli başlı bir müddet ısı ve flama geçişine direnebilecek yangın kapıları kullanılır. Yangın kapılarının 4 işçiliklevi[bileğkonutir

Çift kanatlı yangın kapısı evgin çıkış kapıları, hariça dosdoğru açılan panik pas Yangın Kapısı Fiyatları kullanılanarak yapım edilerek yangın takkadak yangın çıkış bapsı olarak kullanılan farklı nitelik ve boyutlara sahip modeldir.

Yıprak kuruluşlarda ve yangın merdiveni yerı yetersiz olan binalarda kaçış merdiveni inşaına olanak vermektedir. 

Yangın bapları, yangının lehçe olarak yoklama altına allıkınmasına yardımcı olur ve yangının sair taksimmlere yayılmasını engelleyerek dirilik kaybını ve maddi hasarı minimize eder.

Açıldıktan sonra kapanması da otomatik olarak gerçekleneşelendiren bu tür bapların en majör üstünlükı tütün sızdırmaması ve mukannen derecede ısıya kadar dayanabilmesidir.

Yangın ve müstacel vaziyet anlarında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Kapısı aksesuarı Yangın Bapsı Kolu olarak adlandırılır. Panik Pas olarak da deyiş edilen bu dal bazı modellerde normal kapı koluna model. 

Report this wiki page